Nå det onåbara med 3D

Det blir ganska dyrt att bygga en rymdfarkost och åka ut i rymden för att ta ett foto av jorden i någon speciell vinkel och få med solen lite fint i bakgrunden. Med 3D är det desto enklare då t.ex. NASA fritt ger ut bilder som kan användas för 3D-rendering. Det finns många scenarion då 3D gör det både enklare och billigare att få fram bilder på något som annars är svårt att nå och/eller se.

Om du t.ex. behöver flera bilder av produkter tagna i exakt samma vinkel kan det, beroende på produkt, löna sig att bygga upp scenen i 3D för att sedan kunna ändra objekt enkelt och ”ta nya bilder”.

 

Earth

 


 

3d logo

Logotyp

En logotyp illustrerad i 3D ger ett professionellt intryck i t.ex. presentationer.

 

3D Produktbild

Produktbild

Produktbilder i 3D är ett starkt alternativ till fotografering. Du kanske inte har några riktiga produkter producerade än men behöver produktbilder till marknadsföring och försäljning? Så länge du har en ritning på din produkt kan jag bygga upp den i 3D och skapa realistiska produktbilder åt dig.

 

3d miljöbild

Miljöbild

3D kan också användas för att skapa miljöbilder. Du kanske vill se hur din produkt ser ut jämfört med konkurrenternas i en specifik miljö.

 

3d abstrakt

Abstrakt bild

I 3D är det enkelt att skapa abstrakta känslor och bilder som ofta är svåra att fånga på foto.

 


 

Mars

Ta en resa till mars

Du kanske vill ha en animering som filmar runt mars?

 

Fluffboll

Blå fluffboll, någon?

Det är bara din egen fantasi som sätter gränserna för 3D. Realism eller inte är ditt eget val.


Hur gör man 3D bilder?

Jag använder Blender för att skapa 3D-bilder. Blender är ett kraftfullt 3D-program som kan hantera hela 3D-processen – modellering, animering, riggning, simulering, komponering, video redigering och spelskapande. Blender är dessutom open source och helt gratis att använda.

Är du intresserad av att börja med 3D kan du läsa mer om Blender på blender.org.

 

 

Blender 3D